ALIMENTACIÓ

Existeixen diferents prestacions i recursos gratuïts per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació de les persones i/o famílies que es troben en situacions de risc de vulnerabilitat de forma puntual o continuada, i amb dificultats severes d’alimentació.

Per accedir als ajuts d’alimentació cal que demanis cita. Pots demanar cita aquí.

Centre de Distribució d’Aliments (CDA)

El CDA és un supermercat solidari que ofereix aliments bàsics. Està en funcionament des de l’any 2009, gràcies a la col·laboració de Càritas, Creu Roja i el Consorci de Benestar del Ripollès. El voluntariat té un paper clau en el funcionament d’aquest recurs.

 

Els aliments provenen dels llocs següents:

   • Programa de ayuda alimentaria del fondo de ayuda europea para las personas más desfavorecidas.
   • Fundació Banc dels Aliments
   • Donacions d’empreses, entitats i particulars
   • Compres realitzades per les entitats organitzadores del CDA del Ripollès

 

Al Ripollès hi ha dos Centres de Distribució d’Aliments que abasteixen tota la comarca: un està situat a Camprodon i l’altre a Ripoll.

Ajuts d'alimentació fresca

Existeix una línia d’ajuts que consisteix en la compra d’aliments frescos, que ha de permetre una dieta més equilibrada i saludable.

Hi ha diferents modalitats: compra de cistelles d’aliments, targetes moneder… en funció dels recursos de què disposin Càritas, Creu Roja i el Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Ajuts extraordinaris de menjador escolar i llars d'infants

Són ajuts destinats a garantir un àpat nutritiu als infants del Ripollès.

Hi ha diferents modalitats: complement econòmic de l’ajut individual de menjador escolar gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès o ajut total o parcial del cost del menjador.