ACOLLIDA A PERSONES NOUVINGUDES

Si t’acabes d’empadronar a un municipi de la comarca, el Servei d’Acollida et pot ajudar.

Què t'ofereix?

Informació i orientació, ubicant, identificant i donant a conèixer el funcionament de diferents serveis municipals i comarcals.

 

Coneixement de l’entorn sociocultural del Ripollès, transmetent la història del lloc d’arribada, on s’ubiquen i com funcionen els serveis, els valors i les normes de civisme i convivència, etc.

 

Orientació sobre on sol·licitar assessorament legal per mantenir la teva situació jurídica i administrativa regularitzada o aconseguir regularitzar-la segons el que estableix el Reglament d’Estrangeria.

Com funciona?

1. Demana cita previa

Caldrà que demanis hora a les oficines del Consorci de Benestar Social del Ripollès al Carrer Progrés, 22 de Ripoll o al telèfon 972 71 58 39

 

2. Tingues a mà la següent documentació quan vinguis a l’entrevista:

El teu document identificatiu (DNI, NIE, Passaport)

 

3. Vine a l’entrevista

L’agent d’acollida et farà una entrevista personal el dia i hora convinguts segons la cita prèvia. T’orientarà sobre aspectes bàsics relacionats amb la comarca, l’aprenentatge de la llengua, la salut, el treball, l’escola i serveis que ofereixen formació per a  persones adultes…

 

4. Coneixement de l’entorn

T’explicarà el funcionament de la formació. Si finalitzes l’itinerari formatiu, podràs accedir a un Certificat d’Acollida expedit per la Generalitat de Catalunya* que et servirà per acreditar el teu coneixement de l’entorn a Catalunya.

 

Per accedir al Certificat d’Acollida, accedeix aquí.