SIAD

Què és el SIAD?

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és un servei integral destinat a donar informació, assessorament i orientació a les dones de la comarca del ripollès. Ofereix atenció psicològica i d’assessorament a totes les persones de qualsevol edat que han patit o pateixen situacions de violència. La intervenció psicològica es pot dur a terme en dos àmbits; individual i grupal.

L’objectiu principal del SIAD és treballar per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com afavorir la participació social i la promoció de les dones.

Què es pot oferir?

  • Informar-te, orientar-te i assessorar-te sobre els drets de les dones i l’exercici d’aquests. 
  • acompanyar-te a la comissaria i als jutjats.
  • Tramitar el servei de Teleassistència gestionat per Creu Roja. Mitjançant les tecnologies de la comunicació telefònica i de geolocalització, que permet mobilitzar els recursos necessaris de seguretat, salut i suport psicosocial, per a garantir la teva seguretat 24 hores, 365 dies a l’any.
  • Donar-te suport i assessorament psicològic 
  • Et pot proporcionar informació i assessorament de qualsevol tema relacionat amb processos civils  (separacions i/o divorcis, impagament de pensions d’aliments, guarda i custòdia del fills/filles, règim de visites, divisió del béns ganancials… etc. També, sobre processos penals: conveniència d’interposar una denúncia per maltractaments, les conseqüències per al denunciant i per al denunciat, ordres d’allunyament… etc.).
  • Et pot donar suport en la tramitació de l’advocat/da d’ofici (Justícia gratuïta)
  • Suport al teixit associatiu femení en la realització d’accions que visualitzin les aportacions de les dones.
  • Activitats, cursos i xerrades, etc. sobre temes d’interès per a les dones.

Com pots accedir al servei?

Per accedir al servei cal demanar cita al 972 71 58 39. 

També us podeu posar en contacte trucant al 689 345 813 o enviant un correu a dones1@cbsripolles.cat

Ens trobareu al Consorci de Benestar Social, al c/ Progrés, 22 (Ripoll)  de dilluns a divendres, de 8-15h. Possibilitat d’atenció al teu municipi.