CIUTADANIA

Què fem?

Com treballem?

Estratègies

De sensibilització activa

La manera com interpretem el món té un efecte directe en la manera com ens relacionem. Per entendre com funcionem, utilitzem estratègies de sensibilització activa i passiva, tant amb professionals com amb ciutadania.

 

El Projecte Baobab’s és una mostra d’estratègia de sensibilització activa adreçada als centres educatius.

D’ancoratge positiu

Sovint les persones necessitem emmirallar-nos amb altres que persones que hagin tingut èxit a la vida i que ens animin a continuar endavant.

A través de les mentories socials i els grups d’ajuda mútua es busca un acompanyament emocional i una corresponsabilització de l’individu com a agent actiu en el seu propi desenvolupament.

 

Llaços” és un projecte d’ajuda mútua destinat a acollir i acompanyar les persones immigrades que arriben a la comarca i reforçar el seu sentiment de pertinença.

Pal·liatives

A vegades, les situacions que vivim ens causen danys de diferents tipus que han de ser restaurats. Cosir les ferides és també una funció necessària per enfortir la convivència.

 

Els cercles restauratius i els cercles de diàleg compleixen aquesta funció pal·liativa.

 

Cercles Restauratius

 

Cooperatives

Les estratègies cooperatives van dirigides als i les professionals de diferents àmbits. L’objectiu principal d’aquesta estratègia consisteix en el treball en xarxa per a detectar necessitats i construir objectius comuns que donin resposta a les esmentades necessitats. S’utilitzen espais de treball de detecció de necessitats i espais de treball de construcció d’accions conjuntes. 

 

Grup Operatiu de Ripoll

 

Estratègies participatives

Utilitzem estratègies participatives per treballar amb la ciutadania. El seu objectiu és donar espai i veu, atorgant un rol actiu i potenciant la coresponsabilitat de tots els individus que formen part d’una comunitat. 

La Taula LGBT del Ripollès és un bon exemple de taula participativa.

Què oferim?