Recorda que posar la denúncia no significa que automàticament detindran a l’agressor o que et donaran una ordre d’allunyament. Per això, és molt important preveure què faràs i on aniràs després d’haver posat la denúncia.
Has de saber que tens dret a una advocada o advocat d’ofici. És important que aquesta professional estigui present en el moment de redactar la denúncia.
Pensa si, a més de posar la denúncia, vols que se t’ofereixi un habitatge d’urgència. Si és així, comunica-ho a Mossos d’Esquadra i al SIAD, o bé, truca al 900900120 i explica que necessites marxar de casa a causa d’una situació de violència masclista.
Quan posis la denúncia, intenta deixar constància de tota la violència viscuda al llarg de la relació. Intenta explicar-la més o menys de forma ordenada en el temps, no expliquis només l’últim fet viscut. Això és molt important.
Porta tot el que pugui ser una prova de la violència física o psicològica rebuda, com ara, el comunicat de lesions, Whatsapps, correus electrònics, missatges, àudios, registre de trucades, etc.).
Llegeix-te la denúncia abans de signar-la i assegura’t que hi ha tot el que consideris important. Només cal signar la denúncia quan digui el que tu vols que digui. Quan exposis el teu cas, procura ser breu i directa, i explica tots els abusos , amenaces i lesions sofertes