SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA

Què és i què pretén?

Si sents que has perdut part de la teva autonomia, vius sol/a o lluny dels teus familiars de referència, aquest servei et pot ser d’utilitat i t’aportarà tranquil·litat, trencant el possible aïllament que puguis sentir, ja que és un servei que permet activar de forma ràpida el recurs més adequat en cas que et trobis en una situació d’urgència: caigudes, problemes de salut, etc.

Com funciona?

Se t’instal·la un senzill aparell al telèfon que et connecta permanentment amb una centraleta receptora que està en funcionament les 24 hores del dia i 365 dies a l’any. En cas que tinguis una urgència només cal que premis un botó i expliquis què et passa. Des de la centraleta activaran el recurs més adequat: serveis mèdics, policia, un familiar de referència, etc. A part de l’aparell que s’instal·la al teu domicili també hauràs de dur un petit medalló penjat al coll que et permet activar el servei.  Prèvia valoració tècnica, també es poden instal·lar detectors de seguretat (fum, gas i mobilitat).

Quin preu té?

La treballadora social farà una valoració de la teva situació socioeconòmica i t’explicarà el preu que has d’assumir pel servei. Aquest servei està finançat per Dipsalut  i pels Ajuntaments del Ripollès, i cada usuari/a fa una aportació d’acord amb els seus ingressos.